top of page

Massage en dementie

Jaren lang heb ik gewerkt in de ouderenzorg en heb veel onrust gezien bij de dementerende ouderen. Daar heb ik vaak voetreflexologie ingezet tijdens de zorg. Resultaat van totale onrust in 10 minuten naar slapen.  Door massages worden de stofjes oxytocine en endorfine aangemaakt. Deze stofjes geven ons mensen een ontspannen en rust gevoel. Normaal worden deze stofjes aangemaakt in ons lichaam door aanrakingen en knuffelen. Bij dementerende ouderen pas ik bepaalde technieken toe die er aan bijdragen de innerlijke onrust te verminderen en stimuleer ik de verbetering van de gemoedstoestand.

Senior patiënt

Massage op maat

Massage bij dementerende ouderen doe ik altijd in overleg en goedkeuring van de behandelend arts en familie. Deze massage kan uiteenlopen van een voet/onderbeen massage of hand/arm massage naar een rug en/of hoofd massage. De rug massage kan ook met kleding aan omdat dit net zo effectief werkt.  Altijd bespreek ik waar de behoefte ligt en wat er mogelijk is bij de dementerende client. 

handen vasthouden
Massage therapie

De massages gaan altijd in combinatie met aroma therapie en heerlijke ontspannende muziek en sfeer verlichting wat de behandeling compleet maakt.

Dit moment van extra aandacht geeft behalve meer rust ook echt een oppepper aan de gemoedstoestand. Duur van de massage is 60 minuten € 65,-

bottom of page